Bil-show – slik gjør du bilen klar

| |

Hver sommer bruker jeg utallige timer i garasjen for å gjøre bilen min klar til bil-show.


For oss bil-fanatikere er sommeren hellig. Og det dreier seg ikke om lyden av bier, synet av bølger som slår mot kritthvite båter Kragerø eller musikkfestivaler. Vi har nemlig andre interesser.  Jeg elsker å vise frem en nypolert bil på et stort arrangement. Det er noe med bil-show om sommeren som bare er helt magisk. Atmosfæren man finner på slike arrangementer er det nesten ingenting som slår.

Hva er magien bak bil-show?

For meg er det å gå rundt og møte mange nye mennesker i alle aldre mens man går rundt og titter på disse vakre maskinene. Du finner alltid skjulte perler – som for eksempel en Porsche 356b fra 1963 som du kun har sett på bilder. Slike ting gjør det verdt å bruke ufattelig mye tid og penger på å opprettholde bilinteressen.

Oslo Motor Show har gitt meg utrolig mange fine opplevelser opp gjennom årene. Når det kommer til å stille ut egne biler, så har jeg veldig mye erfaring. I løpet av de siste 20 årene har jeg nok eid i overkant av 10 biler. Mange av dem har utelukkende vært kjøpt inn for nostalgiens skyld – og slike biler er ofte veldig ettertraktet blant de som arrangerer slike bil-show.

I denne artikkelen skal jeg gi deg tre enkle tips til hva du kan gjøre for å få bilen din til å se bedre ut på utstilling. Dette er tips som verken koster deg for mye penger eller tar for mye tid. Hvis du skal på en lengre reise må du få med deg reisetipsene her for en drømmereise

Bil

Bil-show på 1-2-3

1.Du må polere bilen din

Polering handler om å fjerne mindre “urenheter” fra lakkens overflate. Du kan se på det som å sparkle et hus etter at du har malt det. Du kommer veldig langt med litt voks og en god klut. Hvis du ønsker å fikse opp i alt av riper, så krever det at du har litt andre bilpleieprodukter. Da kan du blant annet kjøpe inn en maskin som gjør poleringsjobben enklere for deg.

2. Vask bilen din innvendig og utvendig

Dette høres ut som en selvfølgelighet, men du vil bli overrasket over hvor mange skitne biler jeg har sett på et bil-show. Og da snakker jeg ikke om eksteriøret. De aller fleste bileiere vet utmerket godt at 90 % av de fremmøtte utelukkende vil ta bilder av bilen deres på avstand – og at det er det ytre som teller. Allikevel vil jeg virkelig anbefale deg å bruke et par timer på å gjennomvaske bilens interiør. Det ser utrolig mye mer appetittlig ut med en bileier som vet å sette pris på en ren bil.

3. Ta med deg vaskeutstyr på bil-showet

Du vet aldri hva som kan skje på slike show. Ikke bare har bikinikledde damer en tendens til å legge seg over ethvert panser de ser og ta bilder. Det ødelegger lakken. Men det finnes også mange barn der ute som er nysgjerrige – og som vil ta på bilen med sine fettete fingre. Og det er litt kjedelig å måtte vise frem en bil med masse fingermerker på.

Les også: “Automatgir trender. Dør manuelt ut?

Konklusjon – Bilshow og sommer

Sommeren er en tid for lidenskap og dedikasjon for bilentusiaster. Det er en periode hvor timer i garasjen blir til minner på bilshow, hvor hver polerte kurve og glinsende detalj forteller en historie om kjærlighet til bilkulturen. Bilshowene er ikke bare utstillinger, men sosiale begivenheter som samler mennesker med en felles beundring for disse mekaniske kunstverkene. De er en feiring av nostalgi, håndverk og fellesskap.

For å sikre at din bil står ut som en skinnende juvel på disse arrangementene, er det viktig å huske på de små detaljene: en grundig polering, en omhyggelig innvendig vask, og å ha vaskeutstyr for hånden. Disse enkle trinnene kan gjøre en stor forskjell og sikre at din bil ikke bare fanger øyet, men også hjertet til de som ser den.

Til slutt, bilshow er mer enn bare en hobby; de er et vitnesbyrd om en lidenskap som binder sammen fortid og nåtid, og skaper uforglemmelige øyeblikk. Så neste gang du stiller ut din bil, husk at du deler en del av din historie og din entusiasme med verden.

Previous

Dette hater ansatte i Elkjøp og Power at du gjør!

Odds på idrettsheltene dine

Next

Leave a comment