VPN-er for reisende og hvordan de kan beskytte personvernet ditt

| |

Hva er en VPN og hvorfor bør du bruke en når du reiser?

En VPN er et virtuelt privat nettverk som lar deg koble til en ekstern server og få tilgang til internett som om du var på det stedet. Dette betyr at når du bruker en VPN, er dataene dine kryptert og IP-adressen din er skjult.

VPN-er brukes av mange grunner, men en av de vanligste grunnene til at folk bruker dem er å beskytte personvernet mens de er på reise. Når du bruker en VPN, vil den skjule IP-adressen din og kryptere alle dataene dine slik at de ikke kan bli fanget opp av noen andre.

Hvordan velge den beste VPN-en for dine behov

En VPN er et virtuelt privat nettverk som lar deg koble til internett sikkert og anonymt. Den gjør dette ved å kryptere dataene dine og dirigere dem gjennom eksterne servere, noe som gjør det mye vanskeligere for hackere å få tilgang til informasjonen din.

Det finnes mange forskjellige VPN-er på markedet, så hvordan vet du hvilken som er best for deg? Det er noen ting du bør vurdere når du velger en VPN:

  • Hva slags tilkobling trenger du?
  • Hvor mye båndbredde trenger du?
  • Hva slags sikkerhetsfunksjoner vil du ha?
  • Hvor mye penger er du villig til å bruke?

VPN

VPN i autoritære land

VPN-er brukes ofte i autoritære land for å omgå sensur og overvåking. De kan også brukes til andre formål som å beskytte personvernet ditt, eller få tilgang til områdelåst innhold som Netflix US fra utlandet.

Er det lovlig?

VPN-er er lovlige i de fleste land. Imidlertid er det noen land der VPN-er er ulovlige. I Kina er VPN-er ulovlige, og regjeringen har blokkert dem i årevis. I Russland er VPN-er lovlige, men de må være registrert hos myndighetene. I Iran er VPN-er lovlige, men de må også registreres hos myndighetene.

Noen flere autoritære land har også delvis eller totalforbud mot VPN, men håndhevingen er svært varierende. Som turist eller forretningsreisende er det stort sett ikke noe problem, da det er som kjent ofte helt avgjørende for svært mange å få tilgang til bedriftens ressurser ved å benytte VPN.

Hvem bruker VPN?

VPN-er brukes av mennesker over hele verden. De brukes av enkeltpersoner, bedrifter og myndigheter. VPN-er brukes av enkeltpersoner for å beskytte deres personvern og sikkerhet når de bruker offentlige Wi-Fi-nettverk. De kan også brukes til å omgå sensur i land som Kina eller Iran.

Bedrifter bruker VPN-er for å la eksterne arbeidere få tilgang til bedriftens ressurser utenfor kontoret. Dette er spesielt nyttig for bedrifter som har ansatte som reiser mye eller jobber i forskjellige tidssoner. Myndigheter bruker VPN-er av en rekke grunner, inkludert: – For å la innbyggere som bor i utlandet stemme ved valg – For å gi sikker kommunikasjon med innbyggere som bor i utlandet – for å gi sikker kommunikasjon med ambassader og konsulater.

Les også: “SEO? Søkemotoroptimalisiering? Hva er det?

Previous

Ting du kan gjøre på Malta

Leave a comment

six + nineteen =