NYO3 følger prinsippene for bærekraftig fiske i Antarktis og samarbeider med AWR om å beskytte den økologiske vitaliteten til Antarktis

| |

Den 22. april donerte det norske næringsmiddelmerket NYO3, som representerer en ny type Omega-3, 121 000 norske kroner til Antarctic Wildlife Research Fund (AWR). Sammen med AWR ønsker NYO3 å fremme ytterligere forskning på økosystemet i Antarktis og bidra til bærekraftig utvikling i Antarktis i fremtiden.

Les om innovasjoner innen tannpleie her!

Antarctic Wildlife Research Fund

Antarctic Wildlife Research Fund er en global veldedighetsorganisasjon som fokuserer på forskning, bevaring og bærekraftig utvikling av dyrelivet og krillsystemene i Antarktis. Som en kjerneorganisasjon innen internasjonal miljøvern i Antarktis, er AWR kjent for sine strenge medlemskapskriterier og omfattende økologiske beskyttelsestiltak.

Som partner av AWR har det norske høykvalitets næringsmiddelmerket NYO3 alltid fulgt prinsippet om “utgangspunkt i naturen, til fordel for naturen” når det gjelder økologisk beskyttelse. NYO3 har forpliktet seg til å forbedre menneskers helse og fremme økologisk bærekraftig utvikling.

Gjennom konkrete handlinger beskytter NYO3 det rene Antarktis og bidrar til å bygge en grønn planet. NYO3 lover også å bidra til AWR med hver flaske NYO3 krillolje som kjøpes, for å støtte vitenskapelig forskning og beskyttelse av dyrelivet i Antarktis.

Les også Hvordan fungerer forsikring og hvorfor er det så dyrt?

NYO3 om bærekraftig fiske i Antarktis

NYO3 holder fast ved prinsippene om bærekraftig fiske i Antarktis som grunnlag for utvikling. Produktene deres bruker kun krill fra Antarktis, hentet fra sone 48 i Weddellhavet, for å sikre renhet fra kilden. Samtidig kontrolleres fiskekvotene strengt, slik at de ikke overstiger 1 % av den totale biologiske biomassen. Dette sikrer en fornuftig utnyttelse av krillressursene i Antarktis og bidrar til å opprettholde bærekraft og økologisk balanse i regionen.

Hentet fra havet og beriket av Antarktis’ rene miljø, har NYO3krilloljeprodukter oppnådd den eneste doble internasjonale kvalitetsgodkjennelsen i bransjen (ORIVO “100% ren olje” og IKOS “Femstjerners krillolje-sertifisering”). Produktene har også bestått 100 % av globale markedstester i tre påfølgende år.

I tillegg har NYO3 blitt rangert som den ledende nettbaserte krilloljemerkevaren og som den beste kvaliteten på krillolje globalt i tre påfølgende år*. (Kilde: Moojing Market Intelligence, kumulativ global nettbasert omsetning i 2023). Som en tilbakebetaling til havet tar NYO3 aktivt ansvar for bærekraftig utvikling.

Deres kvalitetsdesign med doble rør muliggjør resirkulerbar og minimal emballasje, noe som reduserer forbruket av naturressurser og skaper en bærekraftig produktlivssyklus. Dette lar forbrukerne delta i opprettelsen av et resirkulerbart økosystem.

Her kan du mer om mote våren 2024!

Antarctic Wildlife Research Fund er en viktig del av NYO3s forpliktelse til bærekraftig utvikling og utgjør en viktig del av produsentens ansvarlige produksjon av krill for globale forbrukere. NYO3s æresformann, Roger Kristensen, uttalte: “Antarctic Wildlife Research Fund gir oss muligheten til å fortsette overvåkingen av effekten av krillfiske og å gjennomføre ytterligere økologisk forskning på denne viktige arten. Vi håper at ved å donere til Antarctic Wildlife Research Fund, kan vi støtte bærekraftig forskning og forvaltning i Antarktis, ikke bare for krill, men også for alle arter i Antarktis som er avhengige av krill for å opprettholde et sunt økosystem.”

FAQ om bærekraftig fiske i Antarktis

Hva betyr bærekraftig?

Bærekraftig refererer til evnen til å opprettholde eller oppfylle behovene til dagens generasjon uten å kompromittere mulighetene for fremtidige generasjoner til å møte sine behov. Det innebærer å balansere økonomiske, sosiale og miljømessige hensyn for å sikre langsiktig stabilitet og velvære.

Hvor ligger Antarktis?

Antarktis er den sørligste kontinentale regionen på jorden og ligger hovedsakelig sør for den sørlige polarsirkelen. Det er omgitt av det sørlige ishavet og er lokalisert ved polpunktet i den sørlige halvkule.

Hvordan går det med den økologiske vitaliteten til Antarktis?

Antarktis er et unikt økosystem med enestående biologisk mangfold, inkludert marine pattedyr, fugler, fisk, og et variert utvalg av terrestriske og marine organismer. Imidlertid er denne sårbare økosystemet truet av klimaendringer, forurensning og menneskelig aktivitet, som oljeutvinning og turisme.
Det har vært bekymring for tap av isfjell, smelting av isbreer, og endringer i dyrebestander som kan påvirke hele økosystemet i Antarktis og dets omkringliggende farvann. Effektiv bevaring og bærekraftig forvaltning er avgjørende for å bevare den økologiske vitaliteten til Antarktis for fremtidige generasjoner.

Previous

Innovasjoner innen tannpleie: Fremtidens tannbehandling

Leave a comment